Italiaanse Bruschetta header afbeelding

Italiaanse Bruschetta

Bijgerechten, 8-10 porties

Ingrediënten
  • 5 trostomaten
  • Handje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 100 gram fetakaas
  • scheutje olijfolie
  • Snufje zwarte peper
Bereidingswijze

Verwijder het velletje van de tomaten door ze een minuutje in kokend water te leggen en ze daarna af te spoelen met koud water.

Snijd de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de stukjes tomaat met een beetje olijfolie.

Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook, snijd de feta in kleine blokjes en schep alles door de tomatenblokjes.

Breng op smaak met wat peper. Dek de kom goed af en laat 2 uur in de koelkast marineren.

Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie.

Grill het brood aan beide kanten knapperig.

Verwijder de knoflook en verdeel het tomatenmengsel over de plakken brood.