Aardbeien risotto header afbeelding

Aardbeien risotto

Nagerechten, 4 porties

Ingrediënten
  • 250 gram aardbeien
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel selderij, in dunne plakjes
  • 1 bospeentje, in dunne plakjes
  • 1,5 liter water
  • 60 gram boter
  • 400 gram risotto rijst
  • 120 ml. witte wijn
  • Zout naar smaak
  • 50 gram geraspte parmazaanse kaas
  • (eventueel wat balsamico azijn)
Bereidingswijze

Maak een bouillon door de wortel, selderij en de helft van de ui zo’n 20 tot 30 minuten te koken.

Voeg dan een beetje zout toe. Zet even apart. Snijd de aardbeien in stukjes (bewaar er een paar voor garnering).

Fruit de andere helft van de ui tot de ui glazig wordt.

Voeg dan de rijst toe en roer tot de rijst alle boter heeft opgenomen. Voeg dan de wijn toe en blijf roeren.

Wanneer ook de wijn in de rijst is opgenomen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren!

Voeg na ongeveer 10 – 15 minuten de aardbeien toe. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst gaar en romig is.

Voeg naar smaak nog wat zout toe. Roer de kaas erdoor en garneer met plakjes aardbei.

Druppel er nog wat balsamico azijn overheen.