Abrikozen taart header afbeelding

Abrikozen taart

Amuses, 1 taart

Ingrediënten
  • 1 springvorm (26cm)
  • 225 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 tl. vanillesuiker
  • 1 tl. geraspte citroenschil
  • 225 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • +/- 10 verse abrikozen in kwarten
  • 2 el. abrikozenjam
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de springvorm in met boter en bestuif met wat bloem.

Roer de boter, suiker, amandelen (houd een gedeelte apart voorgarnering), vanillesuiker, jam en citroenrasp goed door elkaar.

Meng de bakpoeder door de bloem en roer een beetje door de botermassa,

voeg dan een ei toe en dan weer wat bloem enz tot alles door elkaar geroerd is.

Doe alles in de springvorm en leg de abrikozen er bovenop.

Zet de springvorm zo’n 45 minuten in de oven.

Strooi voor het serveren de overgebleven amandelschaafsel over de taart.