Couscous met tuinbonen header afbeelding

Couscous met tuinbonen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 275 gram couscous
  • 100 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 courgette, in stukken
  • 1 kleine winterwortel, in stukken
  • 400 gram tuinbonen (of 200 gram tuinbonen en 200 gram kikkererwten
  • Sap van 1 limoen
  • 1,5 el. Marokkaanse kruidenmix (ras al hanout)
  • Olijfolie
Bereidingswijze

Kook de winterwortel en de tuinbonen (apart van elkaar) ongeveer 6 minuten in ruim water.

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Rooster de pistachenootjes kort in een droge, hete koekenpan.

Voeg dan olie toe en doe dan ui, knoflook, courgette, wortel, paprika en kruidenmix erbij.

Roerbak dit zo’n 4 minuten. Voeg de tuinbonen samen met de rozijnen toe.

Roerbak dit nog zo’n 2 minuten en meng er wat limoensap door.

Schep de groente op de couscous.