Kaasplankje met druiven header afbeelding

Kaasplankje met druiven

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram druiven
  • 150 gram camembert of brie
  • 100 gram roquefort of gorgonzola
  • 150 gram parmezaan
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 8 gepelde walnoten
  • 200 gram olijven
  • 4 grove plakken brood
  • 1 theelepel honing
  • Schaaltje olijfolie
  • Frisse witte wijn
Bereidingswijze

Laat de kaassoorten op kamertemperatuur komen. Pak een mooie grote (snij)plank. Spoel de druiven af en leg ze in kleine trosjes op elkaar op de plank.
Snijd de kazen in stukjes en leg ze per soort bij elkaar op de plank. Leg de walnoten ertussen en schenk er wat honing over. Zet het brood met het schaaltje olijfolie erbij en serveer met de koele witte wijn.