Pruimentaart header afbeelding

Pruimentaart

Nagerechten, 10 personen

Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • Snufje zout
  • 250 gram roomboter in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 30 pruimen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2-3 eetlepels pruimenjam
Bereidingswijze

Kneed de bloem, suiker, zout en een ei tot een stevige gladde bal deeg. Dek af met vershoudfolie en zet een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Bekleed een bakblik met 2/3 van het deeg. Bestrooi de bodem met veel custardpoeder.
Leg de pruimen met de schil naar beneden op de bodem en bestrooi ze met vanillesuiker en kaneelpoeder.
Bestrijk ze daarna met de pruimenjam. Snijd reepjes van het achtergehouden deeg en leg die over de taart en bestrijk ze met een losgeklopt ei. Zet de taart zo’n 30 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.