Aardappel-pannenkoekjes header afbeelding

Aardappel-pannenkoekjes

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 10 middelgrote aardappelen, geschild en geraspt
  • 1 kleine winterwortel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el platte peterselie
  • 1 el dille
  • Sap van 1 citroen
  • 50 ml olie
  • 2 el bloem
  • Boter of olie om te bakken
Bereidingswijze

Meng de geraspte aardappel, wortel, knoflook, peterselie en dille met het citroensap en de olie. Voeg de bloem toe en kneed alles tot het één geheel blijft.
Verhit olie of boter in een koekenpan en schep het mengsel met een eetlepel voorzichtig in de pan. Druk het plat en bak ongeveer 4 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn.