Pizza met ham en vijgen header afbeelding

Pizza met ham en vijgen

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 5 vijgen, in partjes
  • 1 tomaat, in dunne plakken
  • 75 gr geitenkaas, in dunne plakjes
  • Rozemarijn
  • 75 gr prosciutto
  • 2 el crème fraiche
  • 250 gr bloem
  • Zout en peper
  • Zakje gist
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze

Los de gist op in wat lauw water. Kneed van de bloem, gist, olijfolie en wat zout een deeg. Bestuif met bloem en laat het zo’n drie kwartier afgedekt rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in en bedek deze met het deeg. Bestrijk het deeg met crème fraiche en beleg de pizza met de rode ui, de vijgen, de rozemarijn en de geitenkaas en strooi er flink wat peper over.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de bodem gaar is.