Paddenstoelen risotto header afbeelding

Paddenstoelen risotto

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 400 gram Risottorijst
  • 1,5 dl witte wijn
  • 300 gram bospaddenstoelen
  • Handjevol peterselie
  • Sap van 1/2 citroen
  • 25 gram boter
  • 50 gram geraspte Parmazaan
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Fruit de ui in wat olijfolie en laat deze zacht worden, maar niet kleuren.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in reepjes.

Verhit een grillpan en grill de paddenstoelen aan weerszijden tot ze zacht zijn.

Besprenkel ze daarna met het citroensap en de peterselie.

Voeg de rijst bij de ui en bak deze kort mee totdat hij glazig ziet.

Blus de rijst af met de witte wijn. Voeg een eetlepel bouillon toe en roer het geheel door elkaar.

Herhaal deze stap totdat alle bouillon opgenomen is. Blijf steeds roeren in de tussentijd.

Voeg op het laatst de boter en de geraspte Parmazaan toe.

Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de risotto met de gegrilde paddenstoelen en wat extra geraspte kaas.