Pompoenpudding header afbeelding

Pompoenpudding

Nagerechten, 6 personen

Ingrediënten
  • 1/2 liter melk
  • 150 gram bruine suiker
  • 30 gram maizena
  • 2 grote eieren
  • 300 gram gaargekookte pompoen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel, nootmuskaat en gember
  • 6 (chocolade)koekjes, verkruimeld
  • 1 reep chocolade
Bereidingswijze

Snijd een pompoen in stukken, verwijder de zaden en kook het vruchtvlees in weinig water tot het zacht is. Pureer de pompoen. Breng de melk met de suiker en maïzena al roerend aan de kook.
Laat 3 minuten zachtjes doorkoken en blijf roeren. Klop de eieren los in een grote kom. Schenk de helft van de hete melk bij de eieren en roer goed door.
Schenk het mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en kook het terwijl je blijft roeren tot het dikker wordt. Haal de melk van het vuur en roer de pompoenpuree, zout en kruiden erdoor.
Vul de bodem van 6 glazen met de koekkruimels en schenk de pudding erop. Laat het een half uurtje afkoelen. Smelt de chocolade en decoreer de pudding ermee.