Stamppot boerenkool header afbeelding

Stamppot boerenkool

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo aardappelen, in stukjes
  • 500 gram panklare boerenkool
  • 25 gram boter
  • 1-2 eetlepel azijn
  • 2 eetlepel Amsterdamse- of zilveruitjes
  • 1 rookworst
  • 200 ml melk
  • Peper, zout, nootmuskaat
Bereidingswijze

Breng de aardappelen en de boerenkool in één pan met wat zout aan de kook. Kook het in 25-30 minuten op matig vuur gaar.
Leg de rookworst 25 minuten in heet water, maar zorg dat het niet gaat koken. Kook de melk.
Giet de boerenkool/aardappelen af. Doe de melk en de boter erbij. Stamp het door elkaar. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en azijn.
Snijd de rookworst in plakjes en verdeel het samen met de uitjes over de stamppot.