Zoete aardappel en appelsoep header afbeelding

Zoete aardappel en appelsoep

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram pastinaak in blokjes
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 kilo Dijkmanszoet appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 Elstar of Rubens appel in blokjes of schijfjes
  • 1 rode ui, in grove stukken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel olie
Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit hierin de ui, tijm en de knoflook. Voeg de blokjes zoet aardappel, pastinaak en appel toe en bak alles zo’n 15 minuten tot het gaar is.
Voeg de bouillon toe en laat het even doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Schenk in kommen en garneer met de schijfjes Elstar.