Pavlova met zachtfruit header afbeelding

Pavlova met zachtfruit

Nagerechten, 3-4 personen

Ingrediënten
  • 1 bakje bramen
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje frambozen
  • 4 eiwitten
  • 220 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel witte azijn of citroensap
  • 2 theelepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel cacao
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 120 graden. Teken op een stuk bakpapier een cirkel van 18 cm doorsnee en leg het bakpapier op een ingevette bakplaat.
Klop de eiwitten stijf (in een vetvrije kom) tot er punten ontstaan. Voeg dan schepje voor schepje de suiker toe tot het helemaal is opgelost. Schep de maïzena, vanillesuiker en azijn erdoor. Schep het stijf geworden eiwit in de cirkel en bouw omhoog. Laat het ruim een uur in de oven staan tot de pavlova aan de buitenkant droog is.
Laat het dan langzaam afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier. Decoreer de pavloava met de vruchtjes, jam, poedersuiker en cacao.