Gevulde aardappelen met spekjes header afbeelding

Gevulde aardappelen met spekjes

4 personen

Ingrediënten
  • 4 grote Nicola aardappelen
  • 150 gram spekreepjes
  • 4 bosuien, in ringetjes
  • 150 ml crème fraiche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • Snuf peper
Bereidingswijze

Boen de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekjes in een pan krokant en voeg kort hieraan de bosui toe. Laat dit uitlekken op een keukenpapiertje en doe in een kom. Roer hierdoor de crème fraiche, mosterd, peper en de geraspte kaas. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit. Prak dit fijn en meng dit door het spek-mengsel. Bestrooi de aardappelen met een beetje zout, verdeel het mengsel over de aardappelen en zet de aardappelen ongeveer 15 minuten in de oven.