Wontonsoep met paksoi header afbeelding

Wontonsoep met paksoi

6 personen

Ingrediënten
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 paksoi
  • Pakje wontonvellen
  • 250 gram half om half gehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl zout
Bereidingswijze

Doe het gehakt met de lente-uitjes, sojasaus, sesamolie, gember, rijstazijn en het zout in een kom en kneed dit goed door. Pak een wontonvelletje en leg daar een theelepel gehaktmengsel op, maak de raden vochtig met water en breng twee punten naar elkaar. Pak dan de twee punten van de langste zijde en breng deze ook naar elkaar toe. Zo krijgt u een soort strik. Kook de wontons ongeveer 4 à 5 minuten en verdeel ze over de soepkommen. Wok de paksoi een minuutje en verdeel dit over de soepkommen. Schep hierover de kippenbouillon.