Fruitflappen header afbeelding

Fruitflappen

Nagerechten, 10

Ingrediënten
  • 1 doosje blauwe bessen
  • 1 doosje frambozen
  • 1 doosje bramen
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepel maizena
  • Geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 1 ei
Bereidingswijze

Meng de suiker en maizena in een grote kom. Voeg de blauwe bessen, frambozen, de bramen en de sinaasappelschil toe en meng dit voorzichtig. Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek uit de plakjes bladerdeeg rondjes van 12 cm. Plaats de rondjes op de bakplaat en schep ongeveer 2 eetlepels fruitmengsel op de helft van elk rondje. Bestrijk de rand het deeg met ei. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan. Snijd drie kleine openingen in de bovenkant van het deeg en bestrijk met ei. Besprenkel de flappen met een dun laagje suiker. Bak ze ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn.