Crumble rabarber-framboos header afbeelding

Crumble rabarber-framboos

Nagerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 500 gram rabarber
  • 150 gram frambozen
  • 225 gram bloem
  • 175 gram rietsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel versgeraspte gember
Bereidingswijze

Doe de bloem en 125 gram rietsuiker in een kom. Voeg de boter in blokjes hieraan toe en kneed met de hand dit door elkaar tot een losse kruimelige structuur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een stukje van de onderkant van de rabarber af en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi de rabarber met de rest van de suiker en voeg het citroensap hieraan toe. Wilt u wat extra pit, voeg dan de gember toe, anders laat u dit weg. Meng de frambozen voorzichtig door de rabarber. Vul een ovenschaal met het fruit en strooi hier de crumble over. Bak een half uur in de oven.