Tuinbonen stamppot header afbeelding

Tuinbonen stamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo tuinbonen
  • 1 kilo aardappelen
  • 75 gram veldsla
  • 1 ui
  • 1 takje vers bonenkruid
  • 250 gram hamreepjes
  • 150 ml melk
  • Klontje boter
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Dop de tuinbonen en snipper de ui. Die dit samen met een klontje boter en het bonenkruid in de pan en laat zo’n 10 minuten afgedekt garen. Bak de ham in een koekenpan krokant. Giet de aardappelen af en pureer ze. Schenk de melk erbij zodat het een smeuïge puree wordt. Roer de tuinbonen en de veldsla er voorzichtig door. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de stamppot over de borden en leg de gebakken ham erop.