Abrikozentaart header afbeelding

Abrikozentaart

Nagerechten

Ingrediënten
  • 750 gram abrikozen
  • 200 gram abrikozenjam
  • 125 gram roomboter, in blokjes
  • 250 gram bloem
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 gram zout
  • 1 ei
  • 80 gram blanke amandelen
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 50 gram parelsuiker
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm met boter in. Meng de bloem, het poedersuiker en het zout. Voeg het ei, de blokjes boter en 1 eetlepel koud water toe. Kneed het geheel tot een deeg. Rol het deeg uit tot een ronde vorm, iets groter dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Prik wat gaatjes in het deeg en strooi wat paneermeel op de bodem. Zet dit 10 minuten in de koelkast. Verdeel de abrikozen over de taartbodem. Bak de taart ongeveer 12 minuten in de oven. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje. Verdeel de amandelen over de taart en besmeer de taart met de jam. Bak de taart nog 20 minuten. Bestrooi met de parelsuiker.