Romige aardappelstukjes met verse doperwten header afbeelding

Romige aardappelstukjes met verse doperwten

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram Opperdoes Ronde
  • 750 gram verse doperwten, gedopt
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Was de Opperdoes en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten beetgaar. Smelt de boter in een pan en voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem toe. Blijf 1 minuut doorroeren. Voeg al roerend de melk toe en laat dit geheel 1 minuut doorkoken. Kruid dit geheel met wat nootmuskaat, peper en zout. Voeg de doperwten toe en laat deze 3 minuten meekoken. Giet de aardappelen af. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de melksaus en roer dit goed door. Schep de aardappel door de melksaus. Verdeel het geheel over de borden en garneer af met de overige Parmezaanse kaas.