Pruimentaart header afbeelding

Pruimentaart

Nagerechten, 10 personen

Ingrediënten
  • 750 gram Opal pruimen
  • 150 gram boter
  • 1,2 deciliter melk
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • Vanille
  • 250 gram gezeefde bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht of 180 gewone oven). Smelt de boter en zeef de bloem. Klop de eieren met de suiker en de vanille tot je een luchtig, smuimig mengsel hebt. Voeg dan voorzichtig de gezeefde bloem toe. Roer vervolgens de gesmolten boter en de melk door het deeg en zorg dat alles goed gemengd is. Giet de helft van het deeg in een ingevette springvorm (23 cm). Leg daarop de in partjes gesneden pruimen. Giet de rest van het deeg erop en schep daarop nog wat partjes pruimen. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over en zet de springvorm in de oven. Laat de taart zo ongeveer 1 uur bakken.