Hartige posteleintaart header afbeelding

Hartige posteleintaart

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram postelein
  • 1 winterwortel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 deciliter melk
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
Bereidingswijze

Schil de wortel en snijd deze in plakjes. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar. Zet een pan water op en voeg, als het water bijna kookt, de postelein toe en laat enkele minuten slinken. Spoel de postelein in een vergiet met koud water af en druk het vocht eruit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Snijd de postelein fijn. Klop de eieren met de melk los en schep de postelein erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de wortel en de posteleinvulling over het deeg. Strooi de kaas erover. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar. Bestrooi de taart met de kappertjes.