Pruimentaart header afbeelding

Pruimentaart

Nagerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 500 gram Reine Claude pruimen
  • 1 sinaasappel
  • 215 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 165 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 85 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram amandelen, gemalen
  • 25 gram amandelschaafsel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de doormidden gesneden ontpitte pruimen met 50 gram suiker, het sap en de rasp van de sinaasappel en de merg van het vanillestokje 10 minuten in de oven. Klop 150 gram boter met 150 gram suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en amandelen tot een beslag. Giet dit in de bakvorm en leg hierboven op de pruimen met het sap. Bak de taart 30 minuten. Smelt de rest van de boter en roer daardoor de rest van het suiker en het amandelschaafsel. Giet dit mengsel over de taart, verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak nog 20 minuten.