Vijgen met serranoham header afbeelding

Vijgen met serranoham

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 vijgen
  • 8 plakken serranoham
  • 3 el honing
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 handjes rucola
  • 6 el pompoenpitten
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vijgen vanaf boven naar beneden in vieren, maar snijd ze niet helemaal door, zodat de onderkant nog aan elkaar vast zit. Duw de vijgen iets open. Wikkel om elke vijg een plak serranoham. Verdeel de honing en de balsamicoazijn over de vijgen en druppel dit in het midden van de vijg. Zet de vijgen in een ovenschaal ongeveer 5 minuten in de oven. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan. Verdeel de rucola over de borden en druppel hier wat olijfolie over. Zet 2 vijgen op elk bord en strooi de pompoenpitten eromheen. Strooi nog wat zout en peper erover.