Paddenstoelen ragout header afbeelding

Paddenstoelen ragout

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 300 gr paddenstoelen melange
  • 2 ragout bakjes
  • 1 blokje paddenstoelenbouillon
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel chilivlokken
Bereidingswijze

Doe het bouillonblokje met 500 ml water in een pan en maak hier de bouillon van. Snijd de paddenstoelen fijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Voeg beetje bij beetje de bouillon hieraan toe en blijf ondertussen roeren. Voeg de tijm en de chilivlokken toe. Laat op laag vuur even doorkoken. Bak in een koekenpan met een beetje boter de paddenstoelen net gaar. Voeg de paddenstoelen aan de ragout. Bak de ragoutbakjes in 10 minuten in de oven af. Schep de ragout in de bakjes.