Boerenkoolrisotto met kabeljauw header afbeelding

Boerenkoolrisotto met kabeljauw

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 120 gram boerenkool
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • Halve citroen
  • 200 gram risottorijst
  • 65 gram boter
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 el kruidenroomkaas
  • Mooi stuk kabeljauw
Bereidingswijze

Fruit de sjalot in 30 gram boter. Voeg de risottorijst toe en bak zachtjes mee tot alle korrels glanzen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg halverwege de boerenkool toe en bak dit mee. Verhit in een koekenpan 15 gram boter en bak de kabeljauw op matig vuur gaar. Meng de resterende boter, de kruidenroomkaas en een flinke kneep citroensap door de risotto. Laat die goed doorwarmen, breng op smaak met peper.