Stamppot pastinaak en zoete aardappel header afbeelding

Stamppot pastinaak en zoete aardappel

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 600 gram zoete aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 1 courgette
  • 60 gram rucola
  • 50 gram kruidenkaas
  • 30 gram pecannoten
  • 1/2 takje verse rozemarijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze

Schil of was de zoete aardappel en de pastinaak en snijd deze in blokjes en schijfjes. Kook dit in de pan net onder water in ongeveer 15 minuten gaar. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de rozemarijn fijn. Hak de pecannoten grof en rooster ze in de koekenpan. Bak de courgette met de rozemarijn 7 minuten in olijfolie. Stamp de pastinaak en zoete aardappel tot een puree. Roer de courgette, de kruidenkaas, de mosterd en een deel van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer af met de pecannoten en de overige rucola.