Witlof gevuld met gehakt header afbeelding

Witlof gevuld met gehakt

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 stronkjes witlof
  • 400 gram gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 klontjes boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid het gehakt met de nootmuskaat, peper en zout. Halveer de witlofstronkjes. Schep op een helft van het witlofstronkje een portie gehakt. Leg de andere helft er bovenop. Druk licht aan. Wikkel elk stronkje in twee plakjes ontbijtspek. Vet een ovenschaal in en leg de stronkjes hierin. Schenk er een beetje water bij en leg de klontjes boter erop. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak in ongeveer 45 minuten gaar. Keer ze een paar keer om. Garneer af met de peterselie.