Appelpannenkoeken header afbeelding

Appelpannenkoeken

Hoofdgerechten, 8 pannenkoeken

Ingrediënten
  • 2 Elstar appelen
  • 2 eieren
  • 5 deciliter melk
  • 200 gram bloem
  • 40 gram vloeibare boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
Bereidingswijze

Meng in een kom de bloem, het vanillesuiker en het zout. Maak een kuiltje in het midden en voeg de boter en de eieren eraan toe. Roer dit goed door elkaar en voeg al roerend de melk toe, totdat er een glad beslag ontstaat. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appelen horizontaal in schijfjes van een paar milimeter dik. Smelt een klontje boter in de koekenpan en leg de schijfjes appel erin. Giet het beslag eroverheen. Draai de pannenkoeken, zodra het beslag gestold is. Bak ook deze klant licht bruin. Lekker met een bolletje ijs of bruine suiker.