Zomerse salade met tuinbonen en gegrilde avocado header afbeelding

Zomerse salade met tuinbonen en gegrilde avocado

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 2 kilo tuinbonen
  • 1 avocado
  • Bakje meslcun
  • 1 citroen
  • Handje basilicum
  • Takje munt
  • 1 bol burrata
  • 100 gram parmaham
  • Hand geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Pel de tuinbonen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de avocado in reepjes. Wrijf de avocado in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een grillpan op het vuur en grill de avocado. Haal de avocado uit de pan en grill de parmaham krokant. Die de basilicum, de munt, de Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie in een kom en pureer glad. Verdeel de mesclun over de borden. Garneer af met de tuinbonen, de avocado en de parmaham. Druppel de dressing erover en leg op ieder bord een halve burrata.