Abrikozentaart header afbeelding

Abrikozentaart

Nagerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 10 stuks abrikozen
  • 120 gram boter
  • 140 gram bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram amandelpoeder
  • 3 eetlepels abrikozenjam
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Meng de boter met de suiker tot een glad mengsel. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Klop de eieren los met de melk en de vanillezaadjes. Voeg dit toe aan de boter. Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit lepel voor lepel toe aan het beslag. Schep het beslag in de taartvorm. Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg met de bolle kant naar boven in de taartvorm. Bak in 45 minuten af. Verwarm de jam met een scheutje water en bestrijk de taart ermee.