Bruschetta met tomaat en makreel header afbeelding

Bruschetta met tomaat en makreel

Amuses, 6 personen

Ingrediënten
  • 4 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • Paar stengels bieslook
  • 1 gerookte makreel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ciabatta
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de tomaten licht met zout en laat 20 minuten uitlekken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de ciabatta in ongeveer 12 plakken en rooster 8 minuten in de oven. Wrijf de broodjes aan 1 zijde in met knoflook en besprenkel met olijfolie. Verdeel de makreel in kleine stukjes. Rasp de citroen en meng de rasp met 2 eetlepels olijfolie. Pers een halve citroen uit en meng het sap met de citroenolie, de fijngeknipte bieslook, zout en peper tot een dressing. Schep de makreel en tomaat door elkaar en en beleg de broodjes. Garneer af met de dressing.