Salade met snijbonen en haring header afbeelding

Salade met snijbonen en haring

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram gesneden snijbonen
  • 1 kilo krieltjes in schil
  • 150 gram veldsla
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 10 stengels bieslook
  • 4 haringen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepels citroensap
Bereidingswijze

Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de snijbonen toe. Giet af en spoel na met koud water. Halveer de krieltjes. Snijd de bieslook fijn. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, bieslook, citroensap, zout en peper. Schep de dressing door de krieltjes en snijbonen. Meng de veldsla en gesnipperde ui erdoor. Garneer af met wat peper.