Italiaanse andijviestamppot header afbeelding

Italiaanse andijviestamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram andijvie
  • 900 gram kruimige aardappelen
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram hazelnoten
  • 65 gram pijnboompitten
  • 15 zwarte olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze

Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Hak de hazelnoten en walnoten grof. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten met de gehakte noten. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven in dunne plakjes. Snijd de andijvie in repen en was deze. Giet de aardappelen af en laat even droogstomen. Voeg de olijfolie toe en wat zout en peper en maak een stevige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie erdoor. Schep de olijven, zongedroogde tomaten en de helft van het notenmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer af met de rest van de noten.