Vegetarische spruitjesstamppot header afbeelding

Vegetarische spruitjesstamppot

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 700 gram spruitjes
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • Stuk gember
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 200 gram vegetarische wokreepjes
  • 100 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels ketjap
Bereidingswijze

Kook de aardappelen en maak hier met een klontje boter een puree van. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de gember en rasp deze. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en voeg de spruitjes, gember en knoflook toe. Bak 5 minuten en voeg de ketjap toe, bak nog 2 minuten. Bak de wokreepjes en bak de laatste 2 minuten de cashewnoten mee. Meng de spruitjes door de puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de wokreepjes en cashewnoten. Garneer af met een partje limoen.