Stoemp met snijbonen en pangasiusfilet header afbeelding

Stoemp met snijbonen en pangasiusfilet

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 200 gram snijbonen
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 citroen
  • 200 gram doperwten
  • 20 gram rucola
  • 10 cherrytomaten
  • 15 gram peterselie
  • 4 pangasiusfilets
  • 20 gram roomboter
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de peterselie fijn en de citroen in 4 parten. Blancheer in 5 minuten de snijbonen en de doperwten en spoel af met koud water. Bak de pangasiusfilets 3 minuten op elke zijde en bestrooi met wat zout en peper. Giet de aardappelen af en stamp met de boter en wat zout en peper tot een puree. Snijd de cherrytomaatjes en meng deze samen met de doperwten, snijbonen, rucola en een groot deel van de peterselie door de puree. Garneer af met wat peterselie en de citroen.