Zoete aardappelschotel met zuurkool header afbeelding

Zoete aardappelschotel met zuurkool

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 300 gram zuurkool
  • 400 gram prei
  • 5 zoete aardappelen
  • 1 Elstar
  • 4 takjes dille
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Scheutje melk
  • Paneermeel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de prei in ringen en roerbak deze 5 minuten met de creme fraiche. Snijd de dille en voeg deze met wat zout en peper aan de prei toe. Pureer de aardappelen met de melk en wat zout en peper. Snijd de appel in stukjes en meng met de zuurkool. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met 2/3 van de puree, verdeel daarna de zuurkool erover en dan de prei. Smeer het restje puree eroverheen en strooi de kaas erover. Bedek met paneermeel en zet 20 minuten in de oven.