Hollandse appeltaart header afbeelding

Hollandse appeltaart

Nagerechten, 8 personen

Ingrediënten
  • 2 kilo goudreinetten
  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 220 gram bastardsuiker
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Paneermeel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Kneed de bloem met de boter, één ei, de basterdsuiker en het bakpoeder tot een deegbal. Verdeel het deeg in drie delen. Vet een springvorm in met boter. Gebruik twee delen deeg voor de bodem en zijkant. Bestrooi de bodem met paneermeel. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng de appels met de suiker en het kaneel en vul de springvorm. Maak van het laatste deeg repen en leg die kruiselings over de appels. Bestrijk de bovenkant met ei. Bak in circa 60 minuten af.