Basis pastasaus header afbeelding

Basis pastasaus

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • scheutje olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 200 gram gehakt
  • 1 bouillon blokje
  • 2 rode paprika’s in kleine blokjes
  • 6 trostomaten in stukjes gesneden (eventueel ontvelt)
  • 1 eetlepel thijm
  • 1 eetlepel oregano
  • peper, zout
Bereidingswijze

Verhit de olie en doe de laurierbladeren, de knoflook en uien erbij. Wanneer de uien verkleuren doe je het gehakt erbij. Roer hier het bouillonblokje door. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de paprika’s en de stukjes tomaten toe. Daarna ook de thijm, oregano en peper. Goed roeren en met de deksel op de pan een paar minuten zacht laten koken. Wanneer de tomaten zacht zijn prak je ze tot moes en roer je alles nog even goed door. Je kunt de pastasaus zo rijk vullen als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld nog prei, champignons en courgetten aan toevoegen. Hou je van pittig? Bak dan een rood chilipepertje mee met de ui en de knoflook.