Lente stamppotje met paksoi header afbeelding

Lente stamppotje met paksoi

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 paksoi
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • Bakje tuinkers
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eieren
Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat een beetje kookvocht in de pan zitten. Voeg de crème fraiche toe en stamp tot een grove puree. Kook de eieren totdat ze zachtgekookt zijn. Breng de puree op smaak met zout, peper en de mosterd. Snijd de paksoi en de bosuitjes fijn. Voeg toe aan de puree en meng door elkaar. Zet op een laag vuur om nog even door te warmen. Pel de eitjes en halveer ze. Schep de stamppot op, leg de eitjes bovenop en garneer af met de tuinkers.