Plaattaart met asperges en zalm header afbeelding

Plaattaart met asperges en zalm

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 750 gram asperges
  • Paar stengels bieslook
  • Paar takjes dille
  • 2 eieren
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 160 gram zalmfilet
  • 125 gram crème fraiche
Bereidingswijze

Schil de asperges goed rondom en snijd 1 cm van de onderkant af. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de asperges dat ze overdwars in de vorm passen. Bestrooi de zalm met zout en peper en snijd in plakken van 0,5 cm. Leg de asperges in de vorm en leg na elke 3 asperges een plakje zalm ertussen. Snijd de bieslook en de dille fijn en klop op met de eieren en de crème fraiche. Giet dit over de asperges en bak in 30 minuten af.