Lasagne met andijvie header afbeelding

Lasagne met andijvie

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 2 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram gehakt
  • 500 ml bechamelsaus
  • 250 ml passata
  • 12 verse lasagnevellen
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook en ui fijn en fruit deze in de wok totdat ze glazig zien. Voeg de andijvie toe en bak deze kort mee, zodat het nog wel knapperig blijft. Breng op smaak met zout en peper. Rul de gehakt met wat olijfolie gaar. Meng de passata met de bechamelsaus. Vet een ovenschaal in. Begin met 1/3 andijvie, 1/3 gehakt en een laag bechamelsaus. Leg hierop 4 lasagnevellen. Herhaal dit nog 2 keer. Leg op de laatste vellen nog een laag bechamelsaus. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.