Lenterisotto met tuinbonen header afbeelding

Lenterisotto met tuinbonen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo tuinbonen
  • 2 preien
  • 4 takjes munt
  • 200 gram risottorijst
  • 70 gram geitenkaas
  • 1 bouillonblokje
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Scheut witte wijn
  • Klontje boter
Bereidingswijze

Maak met een liter water en het bouillonblokje bouillon. Snijd de preien in ringen en fruit 5 minuten met wat boter en olijfolie aan. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en wacht tot alles is opgenomen, voeg beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je goed blijft roeren. Pel de tuinbonen en snijd de munt fijn. Voeg toe aan de rijst en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel de geitenkaas erover en serveer met de Parmezaanse kaas.