Opperdoezer uit de oven header afbeelding

Opperdoezer uit de oven

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo Opperdoezer
  • 2 puntpaprika's
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1/2 citroen
  • 125 gram roomboter
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook uit boven de boter. Haal de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de kruiden door de boter. Rasp de citroen en voeg de schil toe met wat zout en peper. Boen de aardappelen schoon. Dep ze droog en snijd in kwarten zodat ze aan de onderkant nog vast zitten. Doe in het midden van de aardappelen een schep kruidenboter. Snijd de paprika in repen van 2 cm en leg tussen de aardappelen. Bak in 40 minuten gaar.