Salade van geroosterde bospeen header afbeelding

Salade van geroosterde bospeen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 bospeen
  • 350 gram gewelde kievitsbonen
  • 1 granaatappel
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein stukje gember
  • 5 takjes koriander
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepel sesamolie
  • 80 gram pinda's
  • 4 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze

Kook de kievitsbonen gaar en spoel ze met koud water af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bospeentjes en doe ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met de honing en sesamolie. Zet 25 minuten in de oven. Rooster de pinda’s in een koekenpan. Rasp de gember, pers de knoflook en maak hiermee een dressing met de sojasaus, een beetje honing en een paar druppels sesamolie. Schep de kievitsbonen in een schaal, verdeel de bospeen hierover met de pinda’s, granaatappelpitjes en koriander. Besprenkel met de dressing.