Salade met geroosterde pruimen header afbeelding

Salade met geroosterde pruimen

Lunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 100 gram rucola
  • 100 gram slamix
  • 6 Opal pruimen
  • 1 citroen
  • 6 takjes peterselie
  • 3 kipfilets
  • 200 gram bulgur
  • 2 bollen burrata
  • 60 gram pistachenoten
  • 1 eetlepel honing
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kip in de schaal, bestrijk met wat olijfolie en wat zout en peper. Bak in 20 minuten bruin. Halveer de pruimen, leg in de schaal, giet wat olijfolie erover en de honing. Zet bij de kip in de oven. Kook de bulgur gaar en laat afkoelen. Snijd de kip in kleine stukjes en meng met de bulgur. Hak de pistachenoten en snijd de peterselie. Meng dit met het sap van de citroen en de sla. Leg op de bulgur en garneer af met de pruimen en de burrata.