header afbeelding

Lunchgerecht, Tajine van tomaat en ei

Ingrediënten
  • 8 trostomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bos peterselie
  • 4 eieren
  • 1 Turks brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze

Pers de knoflook uit en snipper de ui. Fruit deze aan in de tajine met de olijfolie. Voeg de komijnpoeder en de paprikapoeder toe en laat 2 minuten sudderen. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de peterselie fijn. Voeg de helft van de peterselie en de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten pruttelen. Breek de eieren er één voor één boven, zodat het eigeel heel blijft. Laat 4 minuten sudderen. Garneer af met de overige peterselie en serveer met het Turkse brood.