Bonen met paprika header afbeelding

Bonen met paprika

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400gr kasbonen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd, (evt. 1 chilipeper zonder zaadlijsten en fijngesnipperd)
  • 100g spekblokjes
  • 15g boter
  • 1 rode-, 1gele- en 1 groene (kleine) paprika’s in reepjes
  • scheutje azijn
  • 1tl suiker
  • 1theelepel mosterd
  • zout
Bereidingswijze

Haal de uiteinden van de bonen en kook ze met een beetje water en zout in ongeveer 15 min. beetgaar. Verhit de boter en bak hierin het spek knapperig en schep dan het spek met een schuimspaan uit de pan. Bak in het achter gebleven bakvet de ui en knoflook glazig. Voeg de bonen toe en roerbak ze even mee. Doe dan de paprika erbij en fruit alles nog eenpaar minuten. Voeg dan de azijn, suiker en mosterd toe en laat alles nog even zachtjes bakken. Schep er dan het spek door. Voor een vegetarische variant roer je op het laatst ipv spek Griekse fetakaas erdoor.