Blote billetjes in het gras header afbeelding

Blote billetjes in het gras

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 kg aardappelen (ongeschild)
  • 250 gram witte bonen of een klein potje
  • 1000 gram zoute bonen
  • ambachtelijke rookworst
  • 2 dl melk (warm)
  • klontje boter
Bereidingswijze

Week de witte bonen een nacht lang. De volgende dag de witte bonen 1 uur koken. (U kunt ook een potje witte bonen gebruiken. Spoel deze af met warm water en schep ze aan het eind door de aardappelen en de bonen.) Spoel de zoute bonen af en kook ze gaar in 15 minuten. Giet dan de zoute bonen af. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en breng ze aan de kook. Doe de bonen en de rauwe rookworst er bovenop. Laat alles een half uur koken. Haal de rookworst uit de pan en stamp de aardappelen en de gezouten bonen door elkaar. Schep daarna de witte bonen er voorzichtig doorheen. Voeg er meteen de warme melk en een klontje boter bij. Serveer de stamppot met de in plakjes gesneden worst met eventueel grove mosterd erbij.