header afbeelding

8 personen

Ingredi├źnten
  • 1 Sweet Mama pompoen
  • 3 eieren
  • 275 gram boter
  • 100 gram monchou
  • 150 gram basterdsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze

Snijd de pompoen in stukjes en kook ongeveer 15 minuten. Giet ze af en pureer ze met de staafmixer glad. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in. Doe de boter en basterdsuiker in een kom en meng dit. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix de pompoen erdoorheen. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe. Doe het mengsel in de cakevorm en zet 55 minuten in de oven. Mix de monchou met het poedersuiker en bedek, als de cake afgekoeld is, de bovenkant ermee.